Tekst + | Tekst -

 

La Barrière ~ Les Madiots

Het vakantiehuis La Grange

Aan de weg in Les Madiots boven de aflopende weidelanden staat La Grange, een authentiek gebouw, met muren van een halve meter dik. Het gebouw was aan de achterzijde nog gedekt met kleine leistenen pannetjes en aan de wegkant met muldenpannen. Het gebouw is buitenwerks 11,25 mtr lang, 7,07 mtr breed en 7 mtr hoog. Het gebouw was oorspronkelijk een stal/schuur maar is verbouwd tot "Gite" (vakantiewoning) en bevindt zich thans in de afwerkfase. Binnenkort kan de vakantiewoning worden verhuurd.

La GrangeLa GrangeLa Grange

In het gebouw werd het autenthieke beeld bewaard, doordat de muren in de salon 'en pierre' zijn gebleven en de nieuwe (Unidek) dakplaten op de oude en de vervangen sparren werden geplaatst.

De verbouwing heeft inmiddels geresulteerd in een indeling, met een grote salon met de totale hoogte tot het dak in de helft van het huis en een verdieping met vide in de andere helft. Op de verdieping is een open (slaap-)ruimte gerealiseerd en een slaapkamer, alsmede een toilet. Op de begane grond is verder de keuken en de daar achter gelegen badkamer en het toilet.

Klik hier voor de tekeningen van de verbouwing.

 

1. Inmiddels is er al heel wat werk verzet. De oude verdiepingsvloer werd gesloopt en er werden nieuwe balken en een nieuwe vloer aangebracht op de juiste hoogte.

2. Het dak werd geheel verwijderd. Aan de voorzijde werden nieuwe dakpannen aangebracht.

3. De oude pannen werden gereinigd en aan de achterzijde gebruikt.

4. Er zijn een toiletruimte, badkamer en keuken gesitueerd.

5. Er is aan de voorzijde naast La Grange een garage (=materialenschuurtje) gebouwd en een parking gerealiseerd.

6. Er is aan de achterzijde een werkplaats/schuur gebouwd en op kamerhoogte een terras aangelegd van 9x4 meter.

7. In de achtergevel werd het oude deurtje vervangen door een deur van normale afmetingen.

8. Er werd in de tuin een terrasmuur gebouwd van ca. 20 meter lang en een meter hoog waartegen het grondniveau over een breedte van ca. 5 m horizontaal werd aangevuld.

 

Home | Reserveren | Contact | Tarieven | Route | Disclaimer |klik hier voor ABRI Wognum